top of page

Træningen

Hvorfor OPTUR?

Vi tror på, at vi sammen kan mere, og at vi kan være med til at udvikle hinanden og dermed os selv. At være fysisk aktiv er en anden måde at kommunikere på, som er mere umiddelbar og direkte. Ved at opleve succes med bevægelse, kan du opnå troen på, at du også kan opnå succes med andre ting i livet. Ved at være aktiv med andre kan du opnå nogle meningsfulde bekendtskaber, som kan gøre din lyst til bevægelse større. Øget fysisk aktivitet kan hjælpe dig med øget selvværd, færre gener i hverdagen og forbedret søvn. Som bruger af OPTUR, har du mulighed for medbestemmelse ift. øvelsesvalg, gode idéer til events, mm. Det er vigtigt for os, at du føler dig velkommen og som en vigtig del af træningen.

Fællesskab

OPTUR tager udgangspunkt i at skabe et fællesskab om træningen, hvor vi altid har fællesopvarmning og udstrækning sammen. I opvarmningen har vi forskellige øvelser med fokus på tillid, kommunikation og samarbejde samtidig med, at vi bliver varme til den givne aktivitet. Når træningen er slut, er der fælles udstrækning og evaluering af dagen, hvor du har mulighed for at byde ind med forslag til ændringer, så træningen bliver, som du gerne vil have den.

Træningstyper

Det er meget forskelligt, hvilken type træning vi hver især godt kan lide. Derfor tilbyder OPTUR tre ugentlige træninger med forskelligt indhold. Vi har cirkeltræning, styrketræning og badminton.

Cirkeltræning

Cirkeltræning består af forskellige øvelser, som udføres lige efter hinanden. Hver mandag er der et nyt cirkeltræningsprogram, og vi sørger altid for at få hele kroppen med. Alle de store muskelgrupper kommer i spil, og vi lover sved på panden.

Træningen foregår i en lukket sal som vi har for os selv, og der er god plads til at folde os ud.

Styrketræning

Styrketræningen er din mulighed for at en mere fri træningen, hvor du selv bestemmer, hvad du gerne vil lave. Trænerne er til stede for at guide og vejlede. De er også altid behjælpelige med at lave et styrkeprogram, der passer til dig.

Træningen foregår sådan at vi laver fælles opvarmning inde i salen. Det varer ca. 10-15 min. Herefter er der fri træning inde i salen. Som afslutning laver vi fælles mave og ryg træning samt udstrækning.

Badminton

Badmintontræningen foregår hver torsdag i Bolbroboblen på Falen 95. Badminton er for alle uanset om man har spillet siden man var 5 eller aldrig har holdt en ketcher i hånden. Vi træner både nogle tekniske færdigheder og spiller kampe. Her spiller vi både single og double.

Løbehold & Walk'n'talk

Optur har i samarbejde med peer-to-peer Odense startet en løbe/walk’n talk gruppe. Tilbuddet bliver drevet af frivillige brugere af Optur og Peer-to-peer Odense, og vi mødes hver tirsdag kl.13 i Munke Mose ved Nelles kaffebar.

 

Yvonne og Lars står for løbedelen, og vi kan tilbyde at støtte op om helt nystartede løbere, såvel som mere erfarne. Det vil være løbe/lunte ture fra 2 -5km med indlagte pauser.

 

Jesper har en del erfaring med walk’n talk, og han går ad å-stien ud til zoo eller lidt længere, og vender om og går tilbage til udgangspunktet.

 

Der er lagt op til, at vi sidder sammen, og hygger og snakker en stund efter turen!

Alle er velkomne, og tilbuddet kræver ikke visitation eller medlemskab af Optur.

3. Halvleg

Hver 2. uge holder vi 3. halvleg. Det er en mulighed for at sidde og hygge sig med de andre få OPTUR. Nogle gange spiller vi spil, andre gange spiser vi snacks, og hvis du har en god idé til hvad de gerne vil, så tag det endelig med.

3. halvleg er onsdag i ulige uger kl. 15.30-16.30 - lige efter styrketræning

Please reload

bottom of page